Συστατικά
- 1 πακέτο (325 γ.) Τέμπε Σόγιας
- 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κιλό πράσινα χορταρικά (λευκά σέσκουλα, σπανάκι, γλυκά αντίδια, φύλλα από ραπανάκια/καρότα, μαρούλι, διάφορα μυρωδικά)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (σε μεσαία καρέ)
- 6 κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 μάτσο άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμό)
- 4 κουτ. Σούπας χυμό τζίντζερ*
(* Τρίβουμε την ίδια ποσότητα τζίντζερ σε τρίφτη και στίβουμε να πάρουμε τον χυμό του) - 4 κουτ. Σούπας Λευκή Γλυκιά Μίσο (ONE Project)
- 2 κουτ. Σούπας Άμυλο Κούζου (ONE Project)
- 1 κούπα καστανό ρύζι (ήδη μαγειρεμένο)
- 4 κούπες ζεστό νερό
- 1 κουτ. Σούπας θαλασσινό αλάτι
Προετοιμασία
- Κόβουμε το τέμπε σε κυβάκια ή/και σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, όχι πολύ μεγάλα.
- Κόβουμε τα κοτσάνια των πλευρώτους ξεχωριστά και τα κεφάλια τους σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και σε βαθιά κατσαρόλα, το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το τέμπε και ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, μέχρι όλες οι πλευρές του να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε πρώτα τα κοτσάνια και μετά από 1 λεπτό τα κεφάλια από τα πλευρώτους και ανακατεύουμε, να πάρουν και αυτά άρωμα από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το μισό χυμό τζίντζερ και 1/2 κούπα νερό. Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να μαγειρευθούν μέχρι να ρουφήξουν τα μισά υγρά τους.
- Χονδροκόβουμε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το ρύζι και 2 κούπες ζεστό νερό. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι, ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε (1/4 κουταλάκι ίσως είναι εντάξει). Αφήνουμε να σιγοβράζουν για 20 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το κούζου, διαλύοντάς το στον υπόλοιπο χυμό του τζίντζερ και το χυμό λεμονιού.
Αραιώνουμε την Λευκή Γλυκιά Μϊσο με λίγο από τον ζεστό ζωμό. - Ρίχνουμε το κούζου στη σούπα, μαζί με τον άνηθο και την Λευκή Γλυκιά Μίσο και αφήνουμε
να σιγομαγειρευτεί 3-4 λεπτά, μέχρι να «δέσει» λίγο.
(Αυτό το βήμα μπορούμε να το κάνουμε έαν έχουμε ήδη έτοιμη την σούπα η οποία έχει κρυώσει
και θέλουμε να την ζεστάνουμε πριν την σερβίρουμε!)ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε τη σούπα αχνιστή και…Καλό Αναίμακτο Πάσχα!